http://takky-journeyofmylife.blogspot.com/search/label/travel

Tuesday, September 18, 2012

Macam Kena Format Laptop Balik Je....

Tadi aku nak update la balik mana-mane installer yang pernah aku pakai masa guna XP dulu ke dalam laptop aku nie, ye la sebab window dah tukar ke OS window 7 la katakan (tangan kat dada, mata ke atas). Jadi banyak la software-software yang aku pakai dulu dah hilang. Ditambah lagi dengan aku tak familiar dengan window 7 nie, jadi kebanyakkan software yang aku pakai dulu terpaksa review balik. Disebabkan aku tak berapa familiar dengan konsep window 7 nie, jadi aku try la guna balik appearence pirate aku yang satu nie tapi malang ye jadi macam ini....

[ Argh, mane icon aku nie? ]


Ambik kau, terus tak keluar dah icon-icon dengan aplikasi dalam butang START tu, dok elok-elok laptop aku hensem macam dulu, dah install benda-benda yang ok....sekali jadi macam nie pula. Tu la orang selalu kata....

"Muka kalau dah cantik tu jangan nak pakai or cucuk tang situ tang sini, nanti lain jadi ye"
(aku aplikasikan benda nie pada laptop aku sendiri)

Kalau ikutkan pakar, benda nie tak payah format pun tak apa. Tapi kalau ikutkan kepala batu macam aku nie, baik aku format balik. Ye la, dah la tak familiar dengan window 7...lepas tu laptop jadi macam nie. Baik aku format balik ke window xp. Alat-alat untuk format memang dah tersedia ada, jadi cuma tunggu masa saja la (mentang-mentang pandai format sendiri, nie la jadi ye). Apa yang penting, bila aku dah pakai balik window xp nie, aku kena berhati-hati dengan sebarang update sebab kalau salah update nanti terus laptop aku tak boleh bukak....

p/s: bila dah habis tulis nie, rasa macam nak hantar kedai la pula tapi kedai mahal....~_~;

4 comments:

░♥si lampu neon♥░ said...

hang reti format tak? kalau reti leh laa hang jimat ;P

takky said...

reti mmg reti...
tapi bila saya 4mat...
saye x leh nk update sesuka hati....
sebab ade certain program 2 saya guna virus...
(ayat yg sesuai bagi kepahaman saya)
baru program 2 lh jalan...

░♥si lampu neon♥░ said...

hahaah maknenye tak bleh pakai tu...biarlah format semua benda boleh gune ye tak...macam i pakai skarang kan..entah apa antivirus i guna.. youtube mmg takleh play. hahah so i kene stop gune yutube ;)

takky said...

10sion la nie...
sebab lepas je 4mat...
software download yg saya slalu guna dh x leh pakai....
:'(....
tgh pk nk download guna software ape nty pas nie.....

Kisah2 Sebelum Ini....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...