http://takky-journeyofmylife.blogspot.com/search/label/travel

Friday, August 10, 2012

Nukilan Hari Sejarah Konvo....

Kegemilangan,
Satu kata yang tidak boleh diucapkan,
Duduk di dalam majlis yang meraikan kejayaan,
Atas segala usaha 3 tahun di alam pembelajaran,
Mengenggam segulung diploma pengurusan pelancongan.

Hati berdebar-debar bercampur emosi dalam perasaan,
Takkala mendengar lagu majlis dimainkan,
Sedih gembira takut cuak nangis dirasakan,
Apatah lagi jika mendengar nama di panggil oleh penjaga kejayaan,
Menunggu nama di panggil sahaja buat hati ingin ke tandas.

Perut berbunyi belum makan,
Risau akan ibubapa yang hadapi masalah sedemikian,
Menunggu 4 jam di dalam dewan,
Buat hati risau tak keruan,
Namun tabah hahadapi realiti harian,
Demi saat manis yang di nanti dalam kehidupan.


Sementara menunggu nama di panggil ke atas kayangan,
Sementara mendengar hakim memberi ucapan,
Sementara menahan perut berbunyi kelaparan,
Yang mampu buat kini hanya bermain telefon bimbit di tangan,
Sambil berborak dengan rakan secara senyap-senyapan,
Bagi menghilangkan ngantuk yang di tahan.

Sekian sahaja dapat ku ucapkan,
Tentang hari kejayaan yang diraikan,
Jari penat menaip huruf di tangan,
Yang tak sehebat teknologi seperti rakan sekalian,
Sambil menahan  perut yang meminta ingin ke tandas,
Sambil menunggu perut di isi makanan.

Akhir kata ingin ku ucapkan,
Selamat berkonvo wahai pemilik diari yang diraikan,
Semoga saat manis ini akan kunjung lagi di masa hadapan.


p/s: Konvo bulan 5 hari tu, baru sekarang ada masa nak update.... ~~;

4 comments:

░♥si lampu neon♥░ said...

im the first ! yey...macam biasa balik..haih ada mood nak komen ! =) kali ni biar anang lebar sebab nak balas beribu ribu komen dari encik mohad takky (selamber je nama ko ye)..

tahniah u...sebab dah selamat konvo da..walaupon dah kira basi..tapi sempat gak i ucap tahniah kan...

kotye pon konvo takkan amik gambar pakai enpon je kot....ish ishhh mahal tol nak tgk gambar u ni ! huhuhu...

tahniah again yaa ! so apa plan u lepas ni ? kerja ? kahwin ? dua dua sekali gus ? huhuhu


take care takky ! jgn emo emo yeee

takky said...

hahahhaa...
thankz kak neon...

btw, gamba 1st 2 mmg amik pkai hp....
yg last 2 gamba dapat dari poli....
just amik pkai hp coz nk upload dlm blog aje....

muhammad asyraf said...

Tahniah! (Macam dah terlambat sahaja) :)

www.kisahsigemok.com

takky said...

x pe...
still appreciated it....
thankz...^^

Kisah2 Sebelum Ini....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...