http://takky-journeyofmylife.blogspot.com/search/label/travel

Thursday, June 7, 2012

Sumpah Aku Busy Gila....

Mengupdate blog di tempat kerja bukan la satu kerja yang mudah. Aku kena selesaikan semua kerja aku dan pastikan tiada siapa-siapa pun yang tahu aku sedang update entri sekarang ini. Aku kena pastikan yang entri di siap dekat tempat kerja juga. Kalau tidak memang dah tersurat dan tersirat yang aku sibuk sampai pening kepala jadinya....

[ Gambar: Jujur aku pening layan karenah orang yang macam2 ]

Sejujur-jujurnya banyak benda yang boleh aku tulis dalam nie. Tentang majlis konvo aku dah sudah aku sambut, tentang buku DOSA yang aku dah lama baca tapi tak terupdate-update lagi dalam nie., Pasal situasi kerja aku yang kelam kabut dan ada politik kerja (sume salah orang atasan, bukan orang jabatan aku), pasal aku short duit padahal kerja orang lain (selamat dah senttle), kakak aku tengah mengandung 4 bulan pun aku tak tahu dan baaaannnnyak lagi....

Kadang kala bila kita dah kerja nie, kita mula sedar yang hidup terlalu baik dan skema tak boleh dipakai 100% dalam hidup, kadang kala kita perlu juga jadi kejam dan jahat tapi pada orang yang buat benda yang sama dekat kita saja la. Ikut la pepatah melayu (ye ke pepatah melayu, hentam je la) "orang buat baik kita buat baik, orang buat jahat kita buat jahat". Untuk jahat tu suka hati korang la level mana nak bagi, untuk aku bagi level sikit je dulu....aku kan budak baik (hahahahaha, geli gila aku)

Ok la, pas nie balik dari kerja terus tido...selamat malam

2 comments:

d_LA said...

xpe, update time btl2 senang je..dla skang mmg jrg update kat ofis..x smpt..kat rmh lg bz tp biasanya dla update bile dh terlalu penat time tu rs nak meluahkan segalanya kat dlm blog..hee

takky said...

thankz d_la...
byk benda nk cite dlm blog tapi sebab buzy sgt n ramai org lalu lalang....
x jadi nk update....
susah ye bile kita nk identiti nie dirahsiakan...
~~;

Kisah2 Sebelum Ini....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...