http://takky-journeyofmylife.blogspot.com/search/label/travel

Sunday, May 2, 2010

serba salah jadi ye...

yg mane 1 korg akan ikut....
kehendak @ restu????

ahad depan, 9/5 nie...
aku dgn sorg kawan aku nk p hatyai, thailand....
saje jln2 cari makan....
lagi pun aku cuti dari ari ahad sampai ari slase...
so, mmg kene r coz dye pun cuti tyme 2 gak...

cadangan nk p thai nie idea kawan aku nie...
plus dye dh biase p sane...
alang2 dye dpt taw yg aku ade pasport...
(padahal aku yg g taw dye aku ade pasport)
dye ajak aku skali...

sebagai anak yg bek....
(bek la sgt, buwekz...c(; )
aku nk mintak izin parentz aku b4 p sane....
especially ayah aku coz dye dh byk merantau...
(dlm malaysia byk, lua malaysia aku x taw)
but ayah aku x bagi coz keadaan thai yg tengah bergolak....

aku cube pujuk ayah aku...
(memandangkan aku nie keras kepale)
supaye dye izinkan aku p sane...
n aku terkejut bila dye cakap

"kalau abah x bagi jugak, takky still nk pegi kn???
law cm 2 abah x kesah la..just pandai2 jage diri..."

mule ye aku rase happy bile dengar...
but bile aku dengar nada ayah aku cakap 2....
aku teringat keadaan aku yang lalu....
keadaan yang sepatutye membolehkan aku melanjutkan pelajaran ke oversea....
namun musnah akibat kedegilan aku....

aku teringin nak buat keputusan sendiri....
cuma kebanyakkan keputusan 2 banyak keburukan kepada aku....
n banyak keputusan orang lain yang aku x mahu dengar....
sebenar ye membawa kebaikkan kepada aku...

apa patut aku lakukan????
nak ikut keputusan orang @ keputusan aku?????

7 comments:

FahruL said...

restu tuh penting...
ko nk gi jejln jek pn..
bkny ade mende penting..
mayb leh ajk kwn ko gi tmpt len...
klu ko gi gk, klu ade mende burok jdik (astghfrllh)
musti ko rse serba slh jdikny...
thnk wisely..

takky said...

first mmg pk cm 2 pun...
n pe yg ko ckp 2 mmg aku pk cm 2 gak..

aku ade mintak pandangan org len (yg dh p kt c2)....
dorg ckp boleh je law nk p...
lagipun tempat 2 slamat n jauh dari bangkok (tempat rusuhan 2)
plus law aku asyik nk mintak izin je bile nk klua @ wat pape pun...
sampai bile aku nk matang a.k.a matured...

law pompuan ye la kene mintak izin, nie laki...
kene r jantan n remaja skit....

Nazirul said...

tol2. ak sokong ckp fahrul
lgi pun thai ni. tau2 jela tempat die macam mane. byk tmpt2 tak elok. so dgr je ckp parent.

FahruL said...

thnk bout it takky...
tmpat len ade jek..
gi singapore ke, langkawi ke..
asal la nk gi thailand gk...

takky said...

aku nk p thai coz ade orang ajak...
sejak bulan 1 aku ade kat langkawi nie,
baru akhir bulan lepas aku dapat jalan2 sekitar cni...
2 pun dye yang ajak aku p jalan2...

law ade orang offer aku p s'pore @ genting even p times square pun...
konfem aku nk ikut coz aku bukan jenis yg selalu dapat klua p jalan2...
kalau nk klua p mane2 je mesti kena taye parentz dulu...
walaupun nk p times square..
huhuuhu

FahruL said...

tpi xsmestiny stp kali org ajk kuar nk pegi en..
up 2 ac2ly..
klu ko rse, gi thai tuh best, slmt n ko suke..
pegila..
klu x, abaikn sje..

takky said...

thankz 4 d advice...
fahrul....

Kisah2 Sebelum Ini....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...